Kategori:Psykisk ohälsa

2016 - En bedövad låtsasvärld

Hej hörrni! 🙌🏼

Den 25e juli 2016 kom jag ut i frihet, från att ha legat tvångsvårdad av och till i vad som kändes som en evighet.
Visst, jag var inte självmordsbenägen längre, men långt ifrån frisk. Jag var vilsen, rädd, osäker och mådde helt enkelt inte bra. Alls.
Detta ledde till fel umgängeskretsar, sprit, undervikt, börja röka, farliga blandningar, kaos nätter i stan, ”droger hit droger dit”, krök som inte var hälsosamma någonstans, osvosv. Jag var 16, nyss utskriven från tvångsvården där jag stått ut med över 100 tvångsåtgärder, övergrepp, övervåld, maktmissbruk..... listan kan göras lång.
Jag var fylld av EN sak: självhat. Detta ledde mig in på ännu mer destruktiva vägar & rent av dödligt farliga situationer.


Jag trodde verkligen jag mådde bra, men jag levde i en bedövad låtsasvärld där jag byggde luftslott.
Impulsivitet är en av mina sämsta egenskaper, som har gjort mig och folk i min omgivning ont på olika sätt.

Men. Inget ont som inte för något gott med sig. Jag bankade in vett i skallen på mig själv så att säga, och jag tog mig ur det.

Jag skäms över detta inlägget, men är stolt över det faktum att det inte är nutid.


Gillar

Kommentarer

Lars,
Skäms inte, skuld och skam är våra värsta fiender. Du har gjort en resa som få klarar av. Så sträck på dig, titta dig i spegeln och beundra dig. Var stolt över att just du klarat av den resan och är så fin människa som du är.
larslarsson.today
anneli,
Du ska ha så jävla mycket eloge! Det är inte enkelt det du har lyckats göra.
Du är starkare än du tror, och du kommer se det en dag också. Bär dina ärr med stolthet, ärr är inte alltid de som syns.
Men bär de mest stolthet. <3
littlesleeper.blogg,.se/