Ångestdämpande läkemedel

Hej alla goa! 🌸
Idag tänkte jag berätta vilka ångestdämpande mediciner jag prövat, och hur de funkat för mig.

OBS!!!
Mediciner överlag är extremt individuellt hur de funkar. Vissa behöver lägre doser, vissa de högsta. Vissa behöver de svagare och bättre medicinerna, medan andra bara svarar på starkare och farligare mediciner. Jag rekommenderar att testa ALLT som finns att tillgå som inte klassas som narkotikaklassat, då det är farlig, beroendeframkallande och helt enkelt inte bra.
Men för vissa, som tillexempel jag, fungerar det helt enkelt inte med det som inte är narkotikaklassat. Men jag rekommenderar att börja med atarax, funkar inte det "klättra uppåt" och stanna såfort du hittar det som funkar för just DIG! Försök hålla dig långt borta från t.ex bensodiazepiner. Funkar atarax, var glad över det. Jag önskar så att min kropp svarade på de svagare medicinerna, helt ärligt. Jag önskar även att lägre doser fungerade på mig, av hela mitt hjärta önskar jag detta. Men det funkar bara inte för mig. Det är även väldigt individuellt hur snabbt man vänjer sig vid en medicin, vissa vänjer sig snabbt och vissa kroppar vänjer sig aldrig.
Nu till inlägget:

Jag skriver i den ordningen jag testade de dom (i den mån jag kommer ihåg).

Atarax - Är ett antihistamin med bieffekten att göra en trött och därmed dämpa ångest. Detta funkade aldrig på mig, och jag prövade nästa.

Lergigan - Är även det ett antihistamin med bieffekten som gör en trött och ska därmed dämpa ångest. Denna fungerade bättre än atarax, men ändå inte hela vägen. Jag blev trött och kroppen "orkade inte" få ångest. Skönt, men jag vande mig för snabbt och tillslut funkade de inte. Min kropp ändrade sig även på det sättet att ju tröttare jag blir, ju mer ångest får jag. Därför fungerade inte Lergigan tillslut. (OBS! min kropp ändrades inte pga medicinen.)

Theralen - Denna fungerade länge för mig, tyvärr dock bara i de högre doserna. Därför tog jag det flytande, då det hade blivit alldeles för många tabeletter att svälja annars.
Men tillslut, återigen, vande min kropp sig och Theralen slutade fungera. Detta är den bästa icke-narkotikaklassade medicinen jag provat mot ångest dock!

Sobril/Oxascand (oxazepam) - Bensodiazepin-resan började här, tyvärr, och följande mediciner är även de narkotikaklassade & benso. Denna svarade jag äntligen bra på, och har för mig att jag tog ganska länge. Sån oerhörd lättnad.
Kommer inte riktigt ihåg varför, men medicinen slutade tillslut att fungera och jag testade nästa.

Stesolid (diazepam) - Funkade också riktigt bra, gjorde mig extremt lugn och avslappnad, ångestfri.
Fick höja dosen några gånger för kroppen vande sig, igen. Jag bytte tillslut än en gång då denna också slutade fungera. Tog den dock ganska länge har jag för mig(?)
Denna var en av de bästa jag testat och som fungerade bäst på mig. Dåliga var att jag blev väldigt impulsiv av, tappade hämningarna och skadade mig lättare & värre om jag tog denna.

Temesta (lorazepam) - Fungerade hyfsat har jag för mig, men gav inte riktigt fullt ut ångestdämpande så tog denna ihop med stesolid. Bra kombo för mig! Men enbart temestan fungerade tyvärr inte.

Xanor (alprazolam) - Min nuvarande, fungerade från början och trots att jag tagit länge fungerar den lika bra än! Dock har jag fått höja dosen några gånger, och det är inte alltid den fungerar men 99% av gångerna.
Ger mig lugn, en känsla av lättnad och tar i stort sett bort min ångest helt.

Som sagt, individuellt. För vissa fungerar inte xanor på t.ex men theralen är deras räddning. Det går inte att gå efter en annan människas erfarenheter när man ska testa nya mediciner, utan det gäller att testa och utvärdera själv för att hitta vad som är bra & fungerar på just dig.
Sen rekommenderar jag självklart inte att ta piller för att dämpa ångesten. Men i nödfall, kan det vara en tillfälligt bra lösning. Helst inte under en längre tid! Men detta är också individuellt.

Kolla in mitt inlägg "Ångestdämpande x5" för att hitta sätt att hantera din ångest på utan att ta tabletter eller skada dig! http://nouw.com/superfansan/angestdampande-x5-30566492

Gillar

Kommentarer

S
,
har du testat några antipsykotiska som vb?
Julia
,
Hittade nyss din blogg och vill bara säga att du verkar vara en sån himla fin person, både på utsidan och insidan. Önskar dig allt gott och massa välmående i livet 😊 Kram!