Kategori:Psykisk ohälsa

Dåligt bemötande inom psykiatrin

Hej alla goa! 🌸
Jag fick en fråga om mina erfarneheter av bemötelse inom både öppen- och slutenvården. Här tänkte jag skriva om några få av de gånger jag blivit riktigt dåligt bemött.

Dåligt bemött?
Ohja... det kan man verkligen säga.
Jag har fått höra flertalet negativa, stötande och rent av elaka och oförstående kommentarer från såkallad "professionell utbildad personal inom psykiatrin".
"Tror du killar gillar såntdär? Att de tycker du är attraktiv?" - sa en läkare till mig angående mina ärr.
"Sluta sitta där i hörnet och gråta nu, det har du gjort jättelänge nu. Sluta ha ångest och gå och lägg dig" - sa en skötare på mitt rum på slutenvården under en av mina värsta panikångestattacker.

Min första psykolog jag hade sa till mig att "det är bara något du får stå ut med, det kommer vara så hela livet" när jag berättade om mina svårigheter. Som senare visade sig när jag fått professionell hjälp, var diagnosen ADD.

En av gångerna innan jag skulle bli bältad hörde jag personligen en personal som sa "hon är alldeles för högljudd och kommer väcka de andra patienterna. Ta in henne till bältessängen."
Jag blev alltså bältad med motiveringen att "jag har för högljudd" hur sjukt är inte det!?

En annan personal sa till mig "varför skär du dig på händerna? Vill du dö satsa på halsen" varpå han sedan frågade mig om jag var helt dum i huvudet.

Sen det faktum att jag blev behandlad som en trasdocka och de ringde securitas för minsta lilla, slängde mig hit och dit... Detta jag skrivit nu är inget jag hittat på, som vissa kanske tror. "Men du var grovt psykiskt sjuk och medicinerad" JA MEN OCH!? Det förändrar ingenting, jag har varken haft hallucinationer eller hört röster (endast dissociativa). Och ja jag var medicinerad men jag var fortfarande vid medvetandet.

Psykvården är inte fantastisk som många tror och det finns så mycket som händer där inne som inte kommer ut, och så mycket som händer som vi patienter berättar om utan att någon tror oss bara för vi är psykiskt sjuka och mentalt instabila. Orättvist.

Gillar

Kommentarer

Paulina,
Har hört många sådana här skräckhistorier om psykiatrin i Sverige. Det är för jävligt rent ut sagt. Förstår inte varför personalen måste ha detta bemötande. Det är helt sjukt. Blir så upprörd! Hoppas du mår bättre och att du får bättre hjälp!
paulinageidenmark.devote.se
Inaa H. Foose ,
Du skulle anmält detta handlöst! 😱😢
www.ladyinaa.blogspot.se