”För sjuk”

Hejsan! 🌹

Tänkte ta upp en väldigt viktig grej idag, som jag vet att många som lider av psykisk ohälsa/sjukdom får höra eller uppleva - inklusive jag.

Jag fick en gång en kommentar under en av mina inläggningar på BUPs akutpsykiatriska avdelning som satte sig ganska djupt, och jag har fått höra det fler gånger därefter från diverse ignoranta människor.
”Du är för psykiskt sjuk för att kunna berätta vad som faktiskt hände, du överdriver.”

Detta är... fel. Så så så fel. Denna kommentar fick jag när jag påpekade ett av övergreppen jag var med om inom psykiatrins slutenvård.
Tvångsåtgärder på tvångsåtgärder som inte ens var befogade eller följde lagen.
Jag är fullt medveten om vad jag varit med om, spelar ingen roll om jag var påverkad av starka ångestdämpande många av gångerna för att jag minns. Den avdelningen har gett mig fler ärr på insidan än ens i närheten av vad jag har över kroppen.

Mardrömmar, ständig stress, extremt lättskrämd, flashbacks, dissociationer, diagnosen PTSD. För att bara nämna fåtal av problemen jag har på grund av det jag blev utsatt för.

Jag har ingen anledning att svartmåla psykiatrin eller hitta på saker för att få uppmärksamhet. Jag har inget behov av att ljuga eller överdriva, alls. Snarare tvärtom.
Jag önskar så att psykvården var bättre, jag är älskad av familj och vänner, rykten & falska anklagelser är bland det värsta jag vet och jag är snarare den som underdriver för att jag inte orkar drama eller massa uppståndelse.

Men när det gäller hur psykvården behandlade mig varken underdriver eller överdriver jag, utan jag talar - tyvärr - sanning.
Och detta gäller även andra händelser i mitt liv som inte möjligtvis är kopplat till psykiatrin.
Jag är medveten om verkligheten, att lägga en sådan kommentar till någon som mår dåligt som för en gångs skull vågar säga ifrån är fel och respektlöst.

Ja jag mår dåligt, nej jag hittar inte på.

Och det faktum att personalen som vet att det hände förnekar det på det sättet och utnyttjar mitt psykiska tillstånd till deras fördel är... vidrigt.

Gillar

Kommentarer

Inger,
Jag kan inte säga att jag vet hur det känns eller hur du mår. Jag skulle inte vilja byta med dig heller. Jag kan bara säga att du ska stå på dig och ge dig inte. Jag önskar av hela mitt hjärta att du ska läka och må bra. Många kramar från mig.
portobella.bloggspot.com
Emelie ,