Förståelse

Hej hörrni ✨

Ibland, ofta, vissa alltid, känner man att man inte har någon som förstår, någon/något att vända sig till. Man känner sig ensammast i världen och man tror att man är konstig och dålig. Men det är du inte.

Du är inte ensam i din kamp, tro mig.

Idag tänkte jag tipsa om några av de organisationer, stödchattar & poddar som finns för er som känner er vilsna och ensamma, som kämpar, eller till dig som inte riktigt förstår vad psykisk ohälsa, psykiska diagnoser etc innebär, eller för dig som vill lära dig mer eller för dig som har en närstående som lider och söker stöd. Vad det än är, som kopplas till psykisk ohälsa.


Tilia - En ideell organisation för ungdomar som lider av någon form av psykisk ohälsa.

De har en stödchatt öppen 21-22:30 varje kväll, året runt. När den inte är öppen kan man när som helst gå in på deras hemsida och skicka ett meddelande.
”Vi finns tillgängliga 365 dagar om året och du kan söka stöd hos oss vart du än bor i landet.”

Hemsida: www.foreningentilia.se
Facebook: facebook.com/foreningentilia
Instagram: instagram.com/teamtilia


SHEDO - ”En ideell förening vars syfte är att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende, ge stöd åt drabbade och anhöriga samt arbeta för bättre vård för dessa patientgrupper.”

De kommer den 2/12 2017 kl. 13, öppna ”Självskadechatten”. Den riktar sig till individer med självskadebeteende och/eller ätstörningar samt närstående. Den kommer vara öppen tisdagar, torsdagar, lördagar & söndagar. Mer info kommer!
Tills vidare kan ni alltid söka stöd genom deras jourmail, all info och mycket mer finns på deras hemsida.

Hemsida: www.shedo.se
Facebook: facebook.com/foreningenSHEDO
Instagram: instagram.com/foreningenshedo


Mind - "Är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Att vi pratar om det är livsviktigt."

Går ni in på deras hemsida finner ni nummer till t.ex självmordslinjen, föräldratelefonen osv. De har även ett forum. All info om det och mer hittar ni på hemsidan!

Hemsida: https://mind.se
Forum: https://forum.mind.se
Instagram: instagram.com/mindsverige


PODDAR

- Tiliapodden
- Ångestpodden
- Psykpodden
- Sinnessjukt
- Fyllepodden
- Beroendepodden

Gillar

Kommentarer