Kategori:Psykisk ohälsa

KBT & rädslan att må bra

Hej hörrni! 🙌🏼

Just nu sitter jag på altanen och tar kvällsciggen. (mitt kommande nyårslöfte är att sluta röka 😙)

Jag har varit på mitt tredje möte med min KBT-terapeut. Målet är att jag ska stabilisera mitt självskadebeteende så jag kan komma igång med min trauma/PTSD-behandling. (...som jag väntat på i över ett halvår)

Det känns iallafall jättebra där! Sen kommer jag fortsätta stabiliseras till hösten i ERGT-behandlingen. Jag känner hopp, inre glöd och att jag verkligen ska bli frisk nu! Efter över 8 år av psykisk ohälsa är det dags liksom... Visst jag har kämpat arslet av mig hela tiden, men nu har jag verkligen bestämt mig.

Det som känns ganska.... väldigt tufft dock är just det; att bli frisk. Det kanske låter konstigt, men för mig är det främmande & läskigt att våga må bra, då mitt normala tillstånd i sååå många år har varit att må dåligt. Och jag är ju till på det en person som lätt fastnar i mönster samt avskyr förändringar.
Så det tar emot lite emellanåt, det är liksom... obehagligt. Känns ”fel”.

Men med hjälp av min psykolog på en privatklinik, samtal med olika personer i mitt team på öppenvården, bildterapi, KBT, ERGT samt traumabehandling så hoppas jag att jag inte bara kommer ha viljan att bli frisk, utan även orken & modet.

Gillar

Kommentarer

Astrid,
Hejar på dig!
spontandansa.blogg.se