Kategori:Tips, Övrigt

Mina tatueringar & att tatuera över ärr

Hej hörrni!

Jag får en del frågor angående att tatuera över självskadeärr. Jag har själv gjort det och tänkte dela med mig av vad jag tagit reda på & egna erfarenheter!

Ärren som man tatuerar över bör vara ganska gamla, ju mer läkta desto bättre. Det tar givetvis olika lång tid beroende på individens läkeförmåga och ärren själva. Men det brukar rekommenderas mellan ett år och ett och ett halvt år, innan ärren är läkta. De bör även vara så ljusa som möjligt.

Jag har valt ställen för mina två tatueringar där ärren inte är lika stora/buktar ut eller in lika mycket som på andra ställen, just för att motivet ska bli snyggare och mera jämnt.

Angående smärta, så jag själv tyckte inte det gjorde ondare på ärren än vad det gjorde på partierna med ”vanlig” hud. Det är såklart individuellt! Men detta var min upplevelse. Samt att mina ärr där är väldigt läkta, därmed inte lika känsliga som annan ärrvävnad.

Sen är ett väldigt bra tips också att kolla med studion/tatueraren om de är vana vid att tatuera över ärr, så de är beredda på det och för att det ska bli så bra som möjligt.

Vad står mina tatueringar för då?
Den första med fjärilar och Yin & Yang - fjärilarna symboliserar ”fjärilsprojektet” / ”The Butterfly Project”, där man ritar fjärilar på sig själv eller någon som självskadar och det gäller då att hålla fjärilarna ”vid liv”, dvs inte skada sig. Tycker det är en fin grej och symboliserar något fint. Samt att jag älskar fjärilar och har alltid gjort! De är så otroligt vackra och intressanta.
Sen ville jag ha Yin & Yang-symbolen då det är min absoluta favoritsymbol, har varit så länge jag kan minnas och jag tycker om vad den symboliserar.

Den andra - texten är en låttitel från mitt favoritband, Black Veil Brides. De betyder så sjukt mycket för mig och har gjort sedan mååånga år tillbaka. Och just låten jag tatuerade in är min favoritlåt med dem.

Dessa två tatueringar gjorde jag på Buzzstop28 i Göteborg.

Ta hand om er! 🌹

Gillar

Kommentarer

Christer ,

Jättefina är de, har själv ett helt gäng tatueringar

www.christerholm.nu
evelinaglad
evelinaglad,

Jag ääälskar fjärilar 😍

nouw.com/evelinaglad
emelivet
emelivet,

Åh har velat ha så länge! Såå fina❤️

nouw.com/emelivet