Kategori:Psykisk ohälsa

Psykiskt blev fysiskt

Hej hörrni!

Det har hänt mycket, lite väl mycket, det senaste. Och det är denna himla PTSDn som ställer till det för mig. Nej, jag skyller inte allt på mina diagnoser, handlingarna är mina handlingar men de är styrda av annat (PTSD/ADD/ångest/panik/tvång osv).

Psykisk ohälsa är ett ganska dumt begrepp egentligen, för oftast så går det ut över en fysiskt men det startade mentalt. Men jag vet inte riktigt vd jag ska kalla det? Så vi kör på det begreppet tills vidare.

Psykisk ohälsa/sjukdom är farligt, allvarligt, dödligt.
Som sagt, även om handlingarna görs av mig så styrs de inte av mig, jag har noll kontroll i vissa lägen. Tyvärr.
Förra veckan blev det 2 ambulansåkningar för mig, just för att min psykiska ohälsa gick ut över det fysiska. Vill inte gå in på det jättedetaljerat, men jag har blivit opererad två gånger, fått 3 påsar blod, massor med dropp, blivit ihopsydd, osv. Detta hände alltså 2 olika dagar på samma vecka, och det var lite som ett "wake-up call" för mig. Jag kan inte fortsätta såhär, jag kommer att dö.
Vill ja dö? Nej. Absolut inte, jag har drömmar, framtidsplaner & mål samt livslust. Men ibland tar sjukdomen över och jag kan inte kontrollera mig själv, hur mycket jag än vill och önskar. Det är riktigt tufft, både för mig och folk i min omgivning.
Kroppen har tagit rejält med stryk och den mår väl inte sådär jättebra fysiskt just nu, men jag får ta det lugnt och återhämta mig. Psykiskt kämpar jag hela tiden, där finns aldrig tid för återhämtning eller vila. Men med lite push på öppenvården så ska jag få bättre, mer specialiserad och snabbare hjälp nu från vuxenpsyk. Men det är tragiskt, att det ska behöva gå så långt innan man får ordentlig hjälp. Det är en av de största bristerna inom psykiatrin tycker jag, hade jag fått ordentlig hjälp tidigt kanske inget av detta ens hade hänt? Vem vet...

Jag kämpar vidare, och hoppas att sjukhusbesök blir noll, att inga fler ambulansräkningar trillar i brevlådan och att jag får hjälp med mitt tvångsmässiga självskadebeteende & PTSDn snart.
Jag är inte stabil alls just nu, men lågan brinner fortfarande och jag är fortfarande fast besluten om att jag ska klara detta, vad som än krävs. Jag ska bli frisk.


ambulans, akuten, kirurg, operation, uppvak, kirurgiska akutvårdsavdelningen bl.a

Gillar

Kommentarer

faanniiis
faanniiis,
STYREKRAMAR <3
nouw.com/faanniiis
liinneajlyttinen
liinneajlyttinen,
Kämpa på, du är stark. kram <3
nouw.com/liinneajlyttinen
lindaninnasvensson
lindaninnasvensson,
du är så stark! 🌸 älskar att läsa sin blogg, där du vågar prata öppet om psykisk ohälsa. det är så viktigt. jag lider själv av psykisk ohälsa. jag tror på dig, 💕 kram
nouw.com/lindaninnasvensson
lindaninnasvensson
lindaninnasvensson,
förresten, får du betala för ambulans? 😱 det behöver inte vi i vårat län.
nouw.com/lindaninnasvensson
Nyponsoppan
Nyponsoppan,
Kram! 💕 Fortsätt kämpa!
nouw.com/nyponsoppan
Astrid,
Jag kan förstå att känslan är att inte ha kontroll. Men det ÄR du som väljer. Det var väldigt viktigt i mitt tillfrisknande att inse det. Såvida man inte är psykotisk har man fortfarande ett val. Jag skriver inte det här för att vara elak och lämnar min blogg här för att inte vara en "anonym hater" för det är verkligen inte vad jag vill.
spontandansa.blogg.se