Kategori:Psykisk ohälsa

PTSD - Så ser mitt liv ut

Hej hörrni! 🙌🏼
Längesen jag bloggade nu, men idag tänkte jag ta upp hur mitt liv ser ut just nu när min PTSD är som värst.
(fick själva diagnosen PTSD för några veckor sedan, men levt med det i över 2 år, och det har gått upp & ner)

Varför har jag PTSD kanske ni undrar till en början?
Det tragiska är att jag har PTSD på grund av psykvården. Att som mellan 14-16-åring stå ut med maktmissbruk, övervåld, övergrepp, hot, isolering, bältesläggningar, securitas, nerdrogningar, totalt kaos, inlåst, tvångsvård, tvångsåtgärder osv.
Jag blev väldigt felbehandlad de gånger jag låg inne på en akutpsykiatrisk avdelning under tvång, både moraliskt felbehandlad och olagligt behandlad.
Hur påverkar PTSDn mitt liv?
Jag fick sjukskriva mig första året i gymnasiet bland annat pågrund av att jag inte klarade av vård- & omsorgsrummen (går vårdlinjen).
De var inredda exakt som ett sjukhusrum, jag fick panik, grät och började skolka från allt fler och fler lektioner.
När jag gick om ettan började jag som lärling, och då placerades jag på ett äldreboende. Även där fick jag hoppa av och sedan sjukskriva mig för att det påminde för mycket om avdelningen jag låg inne på ett x antal gånger. Liksom, bara frasen ”Kan du hämta matvagnen?” triggade igång minnen fruktansvärt. Och med min ADD-hjärna på högvarv stod jag tillslut inte ut.
Jag vill sällan gå i stan vid stängningstid då securitasvakter cirkulerar överallt. Jag är rädd för att gå ut men jag försöker utmana mig själv och träna på det. Men jag går inte ut i centrum en enda gång utan en stor klump i magen över att jag kanske kommer stöta på en securitasvakt eller polis.
Prassel av nycklar ger mig direkt panik, för det påminner om när vakterna kom bakifrån och tog tag i mig och brottade ner mig.
Jag får mardrömmar flera gånger i veckan och de handlar endast om min tid på slutenvården. Det är som att uppleva allt en gång till, gång på gång på gång, så emellanåt gör jag allt jag kan för att inte somna. För jag vågar helt enkelt inte. Och utan sömn blir jag... kaos.
Jag måste äta tunga narkotikaklassade ångestdämpande för att inte skada mig när flashbacksen och minnena kommer, alltför ofta.
Ständig ångest, panikångest och att det vrider sig i magen tills jag mår illa.
Jag slutar äta. Jag skadar mig. Jag överdoserar, en av gångerna tillsammans med alkohol och får åka ambulans till akuten för att ligga under observation med EKG hela natten.
Så... jag kan inte gå i skolan, har svårigheter för att gå ut, jag skadar mig på alla möjliga sätt, jag slutar äta och rasar i vikt, nästan spyr i trapphus av ångest efter att ha stött på securitas eller poliser, drömmer mardrömmar och får oftast ingen bra sömn, eller ens någon sömn alls. Jag lever ständigt rädd och på min vakt, aldrig avslappnad. Alltid den där ångesten som trycker i bakgrunden och rädslan över att bli inlåst igen jagar mig dygnet runt.
Jag kommer få hjälp, men nu är det sommar så det kommer tyvärr att dröja. Mer om det i ett annat inlägg dock!
Såhär ser min vardag med PTSD ut ifrån mitt perspektiv, kortfattat.

Kram till er alla som kämpar!! ❤️

Från senaste överdosen.

Klippt håret & färgat det brunt sen sist också haha!

Gillar

Kommentarer

ElinLinneaJonsson
ElinLinneaJonsson,
❤️❤️❤️
nouw.com/elinlinneajonsson
Mariamerethe
Mariamerethe,
Fruktansvärt med PTSD 😟 Känner inte dig, men gör ont ändå att se att nån annan som också mår så dåligt, kan relatera. STOR KRAM från mig iallafall! //Maria
nouw.com/mariamerethe
JasminWiman
JasminWiman,
Fortsätt kämpa! Att bli felbehandlad inom vården gör mig förbannad, jag själv vet nästan vad du har fått gå igenom. Jag skickar stora varma kramar, ska bli spännande att få följa din historia ❤
nouw.com/jasminwiman
Ameliaahlgren
Ameliaahlgren,
Jag har också Pstd och vet hur det känns. Har också träffat på maktmissbruken och den är hemsk mot oss ungdomar. Jag har haft främst problem med Soc utan att ha gjort något. Skriver lite om det på min blogg även om psykisk ohälsa. Stay strong my friend ❤️
nouw.com/ameliaahlgren
Nyponsoppan
Nyponsoppan,
Fortsätt kämpa!
nouw.com/nyponsoppan