Kategori:Psykisk ohälsa

Rensning & läget just nu

Hej hörrni! ✨

Då jag emellanåt får ryck och måste sortera/städa/ta bort grejer osvosv så rensade jag nu bloggen lite & kategoriserade inläggen rätt! Känns skönt, haha. Blir oftast så - är det kaos i huvudet vill man åtminstone ha det sorterat utanför hjärnan.

Tänkte även berätta i ett inlägg läget just nu, då jag oftast får en dålig ovana att skriva tusen olika inlägg haha.

Just nu i min resa mot friskhet kan man säga att jag är i slutspurten, jag ser det som tre steg ungefär (väldigt kortfattat alltså.)

1. När det händer. När den psykiska ohälsan börjar, håller på och tar över. När man upplever allting.
2. Återhämtning. När man försöker återhämta sig från allt som hänt och försöker att bli frisk.
3. Bearbetning. Inte nog med att man ska genomlida det en gång, utan man måste genomlida det en gång till i form av bearbetning, för att helt komma över det, "släppa det" och gå vidare i livet som en frisk person.

Just nu är jag i bearbetningsfasen, och det jag bearbetar är helt enkelt allt som hänt. Alla känslor jag upplevt, alla minnen, händelser, trauman, osv. (vad exakt det är jag bearbetar kan ni läsa väldigt kortfattat om HÄR) Och jag behöver hjälp med den bearbetningen, för den klarar jag inte själv. Det är alldeles för tufft, jobbigt, svårt, omöjligt. Jag ska troligtvis börja en trauma-behandling för PTSD. Men jag vet inte hur och när än, för där krockar det pga min ålder.
Jag fyller 18 i februari, alltså är det ingen idé att gå till BUPs PTSD-team för jag kommer inte hinna göra klart behandlingen. Men vuxenpsyk tar ju inte emot folk under 18 år, så jag är lite vilse just nu.
Men min BUP-läkare ska höra med vuxenpsyk om jag kan börja med en traumabehandling där ändå, då det är väldigt angeläget just nu, och ganska så akut. För just nu fungerar inte min vardag, alls.
Konstant ångest, flashbacks, jobbiga minnen, mardrömmar flera dagar i veckan, återfall, nedstämd, osv. Detta innebär att jag har tagit ett uppehåll från praktiken, och inte orkat gå till skolan på flera veckor. Det fungerar inte, jag fungerar inte.

Jag håller tummar & tår och hoppas på det bästa, det brukar ju lösa sig ellerhur?


Gillar

Kommentarer

lindawallin
lindawallin,